Het sportieve hoogtepunt in december was veruit het prestigieuze CHI Genève, de derde wedstrijd van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Hier wisten Harrie Smolders en Monaco een schitterende vijfde plaats in de Rolex Top Ten op te eisen, gevolgd door McLain Ward en HH Azur die de felbegeerde Rolex Grand Prix trofee wonnen. Tijdens deze iconische ruitershow werd ook het 15-jarige kampioenspaard Clooney 51 van Martin Fuchs nog een laatste keer gehuldigd.

Daarnaast vonden we topsport op de Wereldbeker etappe van La Coruna, en Londen. De laatste wereldbeker manche van het jaar vindt volgende week plaats tijdens de Kerstjumping in Mechelen. Op de P.S.I.-veiling in Ankum werd deze maand opnieuw een veilingrecord gebroken met de sensationele topprijs van maar liefst 4,0 miljoen euro voor de zesjarige Chyazint.

Harrie Smolders, Sanne Thijssen en Dinja van Liere sloten het jaar af als beste Nederlanders in de Longines Wereldranking. Harrie Smolders bleek de derde beste Nations Cup ruiter van 2022, terwijl België werd beloond als beste land. Op de London International Horse Show werd John Whitaker op zijn beurt geëerd met de Lifetime Achievement Award van de British Equestrian Writer's Association.

Op de P.S.I.-veiling in Ankum werd deze maand opnieuw een veilingrecord gebroken met de sensationele topprijs van maar liefst 4,0 miljoen euro voor de zesjarige Chyazint.  

Verder namen het GP-paard Hester van Lucy Deslauriers en Hilfiger van de Olmenhoeve van Emily Moffitt deze maand afscheid van de topsport.

De paardenhemel verwelkomde deze maand ook enkele nieuwe sterren. Anky Van Grunsven moest afscheid nemen van haar 28-jarige Grand Prix-paard en beste vriend, Salinero. Ook Robert Whitaker verloor zijn GP-paard, Catwalk IV, enkele dagen nadat ook Catwalks vader, Colman, was overleden. Verder werden we opgeschrikt door de plotselinge dood van de pas 13-jarige Büttner's Minimax, het toppaard van Janne Friederike Meyer-Zimmermann.

December liet de fokkerij wereld verder afscheid nemen van Wim van Arkel, Bert Poppelaars, Chris Arends, en Grad Van de Winkel.

Bron: Equnews