Sanne Thijssen blijft beste Nederlandse op 10 in U25 Wereldranking

Sanne Thijssen blijft beste Nederlandse op 10 in U25 Wereldranking

Het Britse talent Harry Charles blijft onbetwistbaar vasthouden aan zijn plek bovenaan de U25 Longines Ranking. Sanne Thijssen behoudt haar top tien plek en blijft daarmee de hoogst geplaatste Nederlandse.

Geen nieuwe namen binnen de top vijf, al is er wel wat geschud in de volgorde. Het komt als geen verrassing dat Harry Charles nog steeds met ruime voorsprong de kop van het klassement aanvoert. De Belgische trots Gilles Thomas sprokkelde afgelopen maand weer voldoende punten om over de Zwitser Edouard Schmitz naar de tweede plek te springen. 

Ook Bryan Balsiger (SUI) en Michael Pender (IRL) deden haasje over, waardoor Balsiger nu als vierde staat met de krappe vier punten voorsprong op Pender.

Nederlandse sterkhouder Sanne Thijssen moest enkele plaatsen inboeten, en zakt van de zeven naar tien. Nieuw in deze top tien, op plaats negen, is Jack Whitaker (GBR). Hij verdringt hiermee Richard Vogel (GER) naar de elfde plek.

Verder blijft Mel Thijssen op twaalf staan, en Niels Kersten promoveerde van 21 naar 16. Ook Lars Kersten klimt weer verder omhoog, en doet met een plek als 22ste twee plekken beter dan vorige maand. Mans Thijssen sluit opnieuw de top dertig af.

Klik hier voor de U25 Longines Ranking