Rond 19.00 uur ging het mis tijdens een voorbereidingssessie op een inspringterrein, zo laat mede-organisator Merel van Heugten weten. Het paard viel tijdens een verkeerde sprong, waarna de ruiter onder het dier terechtkwam. Het paard bleef een tijd op de ruiter liggen, zo zagen mensen die daar aanwezig waren.

Een traumaheli en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer, een vrouw uit Weelde, was buiten kennis en moest worden gereanimeerd. Ze is uiteindelijk bijgekomen en was aanspreekbaar.

“Het heeft een enorme impact op ons en het publiek gehad”, zegt Van Heugten in een reactie. “Gelukkig was ze aanspreekbaar en kon ze alle vragen beantwoorden van het ambulancepersoneel.”

Het slachtoffer is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. Het evenement werd tijdelijk stilgelegd. Omdat de traumaheli in de buurt landde, moesten de paarden op afstand worden gebracht. De organisatie liet weten dat de wedstrijd vrijdagavond wel zou worden afgemaakt, waarna het evenement zaterdag gewoon verder gaat.


Bron: HLN