In september 2015 verkoopt VDL Stud de reservekampioen van de hengstenkeuring. De nieuwe eigenaresse kocht de Fürst Wilhem-zoon met het oog op een glanzende dressuurcarrière. Bij de eerste trainingen met haar eigen trainer blijkt de driejarige hengst ongeschikt voor het dressuurwerk, "hij bokt immers flink wat af." Dit is de basis van de rechtzaak waarin recent de rechter oordeelde dat de koopster onvoldoende heeft weten te onderbouwen dat de hengst wel degelijk gedragsproblemen heeft.
Een carrière als dressuurpaard op hoog niveau en eventueel als dekhengst, dat had de koopster voor ogen toen ze in het najaar van 2015 viel voor de driejarige zwarte zoon van Fürst Wilhelm uit een moeder van Sir Sinclair I. In het najaar van 2014 was de hengst al uitgeroepen tot reservekampioen van de hengstenkeuring in Mecklenburg-Vorpommern en op de KWPN-hengstenkeuring was hij tot in de tweede bezichtiging doorgedrongen. De koopster is voornemens de hengst op een later tijdstip nogmaals bij het KWPN aan te bieden, maar wil hem eerst zelf opleiden in de dressuursport. Maar wanneer de hengst door een zadelmakmaker wordt gereden begint hij tot schrik van de vrouw ineens ‘rodeo-achtig’ te bokken en wanneer ook een kennis van haar beaamt dat het paard niet te rijden is beklaagt de koopster zich bij de VDL stud. Familie van de Lageweg is het er alles om te doen om de klant tevreden te stellen en biedt aan de hengst een maand op kosten van VDL bij een ruiter in training te zetten. Er volgen nog twee maanden training, waarvan de kosten door VDL en de koopster gedeeld worden. Hoewel de hengst zich goed laat rijden stapt de koopster er niet meer op en in mei 2016 ontbindt zij per brief de koop van het paard en eist zij van VDL haar aankoopbedrag terug. Nu lijkt de eis van de koopster afgewezen en krijgt VDL zijn gelijk in de rechtzaak.In september 2015 verkoopt VDL Stud de reservekampioen van de hengstenkeuring. De nieuwe eigenaresse kocht de Fürst Wilhem-zoon met het oog op een glanzende dressuurcarrière. Bij de eerste trainingen met haar eigen trainer blijkt de driejarige hengst ongeschikt voor het dressuurwerk, "hij bokt immers flink wat af." Dit is de basis van de rechtzaak waarin recent de rechter oordeelde dat de koopster onvoldoende heeft weten te onderbouwen dat de hengst wel degelijk gedragsproblemen heeft.
Een carrière als dressuurpaard op hoog niveau en eventueel als dekhengst, dat had de koopster voor ogen toen ze in het najaar van 2015 viel voor de driejarige zwarte zoon van Fürst Wilhelm uit een moeder van Sir Sinclair I. In het najaar van 2014 was de hengst al uitgeroepen tot reservekampioen van de hengstenkeuring in Mecklenburg-Vorpommern en op de KWPN-hengstenkeuring was hij tot in de tweede bezichtiging doorgedrongen. De koopster is voornemens de hengst op een later tijdstip nogmaals bij het KWPN aan te bieden, maar wil hem eerst zelf opleiden in de dressuursport. Maar wanneer de hengst door een zadelmakmaker wordt gereden begint hij tot schrik van de vrouw ineens ‘rodeo-achtig’ te bokken en wanneer ook een kennis van haar beaamt dat het paard niet te rijden is beklaagt de koopster zich bij de VDL stud. Familie van de Lageweg is het er alles om te doen om de klant tevreden te stellen en biedt aan de hengst een maand op kosten van VDL bij een ruiter in training te zetten. Er volgen nog twee maanden training, waarvan de kosten door VDL en de koopster gedeeld worden. Hoewel de hengst zich goed laat rijden stapt de koopster er niet meer op en in mei 2016 ontbindt zij per brief de koop van het paard en eist zij van VDL haar aankoopbedrag terug. Nu lijkt de eis van de koopster afgewezen en krijgt VDL zijn gelijk in de rechtzaak.