Dit weekend lieten de Hexagon paarden zien waarom Leunus van Lieren op vrijdag de titel Fokker van het Jaar ontving. Tijdens de subtopwedstrijd in Nieuw en St. Joosland werden in het ZZ Zwaar de beide proeven gewonnen door Marijke van Giesen met Hexagon's Furious (v. Rubiquil). In beide omlopen scoorde ze boven de 70%.

‘Ik was heel erg blij met de proeven van Furious. Ik was al een aantal maanden niet op wedstrijd geweest omdat ik het thuis graag wat beter bevestigd wilde hebben. De afgelopen tijd hebben we vooral geoefend op het rijden van de proeven en het afwerken van de oefeningen. Vandaag voelde het al veel beter," verklaart de amazone.   De tweede plaats in de eerste proef van het ZZ zwaar was met 68,86% voor Sharon de Kok met Daydreamer (v.Daidalos). Het rode lint in de tweede proef was voor Deborah van Mook met haar paar Bolster (v.Special D). Dit duo wist 67,71% te noteren.

Om het feestje voor de familie van Lieren compleet te maken werd de Grand Prix met 70,05% gewonnen door Laurens van Lieren die met Zingar Northside (v. Gribaldi). Op de tweede plaats volgde Thamar Zweistra met Hexagon’s Conquest (v. Rubiquil). Zij noteerden 68,75%.