De bondscoach van het Nederlandse team gooide het dit jaar over een andere boeg en koos de Nations Cup in Aken als prioriteit, boven het CHIO Rotterdam. Dit jaar geen Dinja van Liere, Lynne Maas en Thamar Zweistra in Rotterdam dus. 

Emmelie Scholtens maakt een sterke rentree in de ring na een tijdje buiten strijd geweest te zijn door haar knie operatie. In het zadel van Indian Rock (v. Apache) was Scholtens met uitstek de Nederlandse sterkhouder. Hun proef werd beloond met 72,478% en leverde een derde plaats op.

Na Scholtens was Diederik van Silfhout de beste Nederlander. Hij kwam met Filius Apache (v. Apache) aan de start en werd zeventiende met een totaal van 69,565%. Het duo verving Dinja van Liere, die normaal gezien op Hartsuijker aan de start zou komen. 

Resultaten

Frankrijk met voorsprong op één in Nations Cup

In de landenwedstrijd gaat Frankrijk overtuigend aan kop. Morgan Barbançon won deze Grand Prix met de KWPN'er Habana Libre A (v. Zizi Top). Zij behaalden 72,696%. Tweede was Pauline Basquin op Sertorius de Rima Z Ifce (v. Sandro Hit). Ook zij overstegen de grens van 72%. Met Corentin Pottier en de KWPN'er Gotilas du Feuillard (v. Totilas) ook boven die 72% en een vierde plaats, zagen we een heel sterk Frans team aan de start. 

Nederland staat momenteel op een zesde plaats. 

Tussenstand Nations Cup