Dinja van Liere en Haute Couture (v. Connaisseur) zijn de laatsten die voor Nederland aantreden. Ondanks zijn jonge leeftijd (9 jaar) zet Haute Couture een erg knappe Grand Prix Special neer. De proef wordt door de jury met een totaalscore van 75,699%. Ze zijn hiermee de beste Nederlandse combinatie en plaatsen zich dus voor de finale van de Freestyle. 


Minderhoud en Glock's NOP zijn de volgende kandidaten voor Nederland. Ze beginnen erg sterk aan hun Grand Prix Special. Hun muziek past ook perfect bij de proef die ze neerzetten wat hun prestatie alleen nog maar benadrukt. Helaas treedt er een klein foutje in de wissels op, wat hen wellicht wat punten kost. Hun totaalscore wordt 73.632%, goed voor een voorlopige derde plaats. 


Marlies van Baalen was de tweede Nederlandse die van start moest. Zij reed Go Legend (v. Totilas) naar een score van 69,377% wat haar een voorlopige zevende plaats oplevert. 


Adelinde Cornelissen ging ontspannen van start maar bouwde tegen het einde toch wat spanning op. Governor-Str (v. Totilas) herpakte zich echter in de serie om de pas. Ook de uitgestrekte galop van het duo werd met veel precisie gereden. Dit alles resulteerde in een totaalscore van 72,143%, goed voor de voorlopige eerste plaats in het klassement. 

Klik hier voor de tussenstand