CHIO Rotterdam is voor de dressuurruiters van TeamNL komende week de tweede observatiewedstrijd richting de Olympische Spelen van Parijs. De top van het NK Dressuur komt dan aan start in de landenwedstrijd en in de rubrieken die beoordeeld worden door vijf van de zeven Olympische juryleden.

Begin juli reist een goede afvaardiging van TeamNL naar het topconcours in Aken. Tijdens het vijfsterren CHIO komt Van der Meer aan start in de landenwedstrijd met een team dat bestaat uit Dinja van Liere, Hans Peter Minderhoud, Denise Nekeman en Thamar Zweistra. Van Liere rijdt Vita di Lusso in de landenwedstrijd en komt in Aken ook aan start in de CDI4* met Hartsuijker. Ook Devenda Dijkstra heeft met Hero een startbewijs voor de vierster. In Aken bestaat de landenwedstrijd uit de Grand Prix op donderdag 4 juli en de Grand Prix Special op zaterdag 6 juli.

Een week later staat in het Zuid-Zweedse Falsterbo een viersterren landenwedstrijd op het programma. Daarvoor zijn Floor van Kempen, Gerdine Maree en Jennifer Sekreve bij de organisatie opgegeven om de eer van TeamNL hoog te houden. De landenwedstrijd vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 juli.

TeamNL CHIO 5* Aken Duitsland (3 tot en met 7 juli)

Dinja van Liere (Uden), Vita di Lusso (v.Vitalis)
Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek), Glock’t Toto jr. (v.Totilas)
Denise Nekeman (Hasselt), Boston STH (v.Johnson)
Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Ich Weiss (v.Rubiquil)

CHIO 4* Aken Duitsland (3 tot en met 7 juli)

Devenda Dijkstra (Nuland), Hero (v.Johnson)
Dinja van Liere (Uden), Hartsuijker (v.Johnson)

TeamNL CHIO Falsterbo Zweden (13 – 14 juli)

Floor van Kempen (Nijmegen), Geronimo (v.Bordeaux)
Gerdine Maree (Honselersdijk), Holiday (v.Dream Boy)
Jennifer Sekreve (Elspeet), Hitmaker (v.Wynton)



Bron: KNHS
F. ©: Digishots