De nummers twee en drie waren Duitse combinaties. Maike Springmeier en de vijftienjarige ruin Sempre Meo (St. Moritz x Bretano II) werden tweede met 69.706%. De voormalig Europees kampioene bij de Junioren, Valentina Pistner, en de eveneens vijftienjarige ruin Flamboyant OLD mochten zich met een score van 68.088% als derde opstellen.

Trotse moeder 
Terwijl Micky zich gereed maakte voor de prijsuitreiking spraken we moeder Jonna al even. Jonna: “Ik ben echt ontzettend trots. Donovan is van de familie Pauluk, een Poolse familie die in Duitsland woont. Sinds februari zijn Micky en Donovan een combinatie en eigenlijk zou ze hem maar tot het einde van de zomer rijden. Nu is hij er echter nog steeds en we genieten van hem. De eigenaren zijn heel tevreden en we gaan zien wat de toekomst ons brengt. Het is een fijn wedstrijdpaard, hij doet erg zijn best. Ik ben extra trots dat Micky boven twee hele goede Duitse combinaties is geëindigd. Zo was Valentina Europees Kampioene bij de Junioren en afgelopen zomer won ze zilver bij de Young Riders.”   


Voorzichtiger dan normaal
Natuurlijk vragen we Micky zelf ook om een reactie. Micky: “Dit is echt heel vet. Ik was al blij toen ik hoorde dat ik hier mocht rijden en keek er sinds die tijd naar uit. Met losrijden ging het heel fijn, maar voor ik de ring in moest, ontstond er wat spanning. Daarom heb ik in de ring wat voorzichtiger gereden dan normaal. We kregen een foutje in een wissel na een pirouette, maar verder ging het fijn en gelukkig was dat onderdeel geen dubbelteller. Hopelijk kan ik morgen in de kür rijden zoals ik van plan was. Het wordt wel spannend nu, want ik had nooit verwacht te kunnen winnen van de Duitse combinaties die tweede en derde werden en dat wil ik natuurlijk graag nog een keer.”

Super cool 
“Ik vind het super cool hier. Alles is goed geregeld en ik vind het leuk dat alles zo bij elkaar is. Ik bedoel, losrijden tussen de standjes en dat mensen staan te kijken, echt vet vind ik dat. Eigenlijk is het hier een soort Indoor Brabant in Friesland.”

Ook Team Challenge 
“Ik ga naast de kür ook de Team Challenge nog rijden. De klasse ZZ-Zwaar met King Leatherdale, een achtjarige ruin van Lord Leatherdale. King is een heel lief paard dat ik pas een kleine twee maanden rijd.”

Full time in de paarden 
Tenslotte vertelde de pas negentienjarige Brabantse dat ze deze zomer haar studie Marketing en Communicatie heeft afgerond en dat ze momenteel fulltime met paarden bezig is en dat graag wil blijven doen.


Bron: Persbericht
Foto©: Digishots