Dominique Hendrickx zat in het zadel van de twaalfjarige KWPN-hengst Floris Tn (v. Quality Time Tn). In de barrage waren ze snel en behendig wat resulteerde in de winnende tijd van 42,85 seconden. Bovendien waren zij het enige duo dat de tijd onder de 43 seconden konden houden en dus waren zij de verdiende winnaars. 

Vincent Dings deed wel zijn uiterste best om de tijd van Hendrickx te verbeteren. Met de Zangersheide ruin Cream Couleur Z (v. Cream On Top) finishte hij in een tijd van 43,24 seconden, net iets te traag voor de overwinning maar ruimschoots genoeg voor een knappe tweede plaats. Zazou Hoffman vervolledigde met Bloom du Plessis (v. Orient Express) de top drie. 

De rest van de top vijf was opnieuw voor Nederland. Kevin Jochems reed de KWPN-merrie Flying Jackie (v. Nabab de Reve) naar de vierde plaats, voor Maikel van der Vleuten en Dywis Hh (v. Toulon) was er een vijfde plaats. 

Op de zevende plaats zagen we Remco Been en de BWP-hengst Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker) terug. Het duo had de snelste tijd neergezet, maar een foutje deed hen kelderen in het klassement. Tot slot konden ook Bas Moerings (Ipsthar), Jack Ansems (Fliere Fluiter), Wout-Jan Van der Schans (A S Bombay), Frank Schuttert (Nikias vd Bisschop), Lars Kersten (Emmerton) en Doron Kuipers (Edinnurgh) zich nog plaatsen in deze rubriek. 


CSI1* - 1m20

De dag eindigde met een 1m20-rubriek tegen de klok. De winst bleef in Nederland dankzij Piet Van Aarle. Die reed de Zangersheide merrie Anyway (v. Arko's Boy Z) naar de overwinning in 64,48 seconden. Lio Lamers en de KWPN-ruin Charming Edition (v. Namelus R) eindigden op de tweede plaats in een tijd van 66,20 seconden. Kessy Van Berlo vervolledigde met Fostara (v. Azteca VDL) de top drie voor Nederland. 

Verder konden ook Yoni Van Santvoort (Kinky Girl), Sophie Steenbakkers (Perfect Color M), Jersey Kuijpers (Ladylover JK Horsetrucks Z & Locardie Jkh Z), Roosje Brouwer (Lannebel) en Lindsey Lebens (Q-Elvis Presley HH) zich nog klasseren.

Klik hier voor alle uitslagen.