Charlotte reed op de achtjarige Everdale-ruin Imhotep van Carl Hester en Coral Ingham, waarmee ze dit jaar de Lemieux National Dressage Championships op haar naam schreef. Ze won met een score van +84%, 7% meer dan de als tweede geplaatste Andrew Gould op Genie I.

De proef, een inter I kür, is voor acht- tot tienjarige paarden. Charlotte heeft deze proef nu vijf jaar op rij gewonnen; haar vorige winnende ritten omvatten de medaillewinnende Hawtins Delicato en Mount St John Freestyle.

"Ik ben absoluut erg blij," zei Charlotte. "Dit is de eerste keer dat hij zo'n grote wedstrijd heeft gedaan; om in die arena en die atmosfeer en omgeving te komen, en te presteren zoals hij deed; ik denk dat dat het beste is wat hij heeft gedaan."Hij heeft het grootste hart en hij doet zo zijn best; hij is er zeker één die in de rij zal staan voor Parijs."

Charlotte zei dat de HOYS Dressage Future Elite-klasse een geweldige manier is om jonge paarden de blootstelling en ervaring te geven van wedstrijden in een showatmosfeer op hoog niveau. "Je kunt nooit zo'n podium opzetten; het is net Olympia, de speciale vibe," zei ze. "Dus voor hem om hier te komen en dat te doen is geweldig.

Imhotep, die in de stal bekend staat als Peter - "Ik weet niet waarom hij zo heet; ik vind dat hij op Alex de Leeuw uit Madagascar lijkt," zei Charlotte - is een heet, gevoelig paard, met een "never-ending motor".

"Hij blijft maar gaan en gaan, en hij is zo veerkrachtig, je hebt het gevoel dat je op veren staat," zei Charlotte, die eraan toevoegde dat het de bedoeling is om hem volgend jaar naar de Grand Prix te brengen. "Zijn piaffe en passage voelen heel gemakkelijk aan, ik kijk er zo naar uit om hem in de Grand Prix te rijden, en ik denk niet dat hij al verslagen is."


Bron: Horse and Hound