Bij team Zweden konden maar liefst drie teamleden beide omlopen foutloos rondspringen. Dat waren Loviza Ardenmark (Killegar Cloonisle Hope), Ellen Hammarström (Ocean Des As) en Mathilda Hansson (Electra). Ophelia Jenderholt (Pat's Choice) kreeg twaalf strafpunten in de eerste ronde en vier strafpunten in de tweede, wat uiteindelijk telkens het schrapresultaat werd. Zo bleef Zweden op nul strafpunten staan waardoor ze deze Nations Cup wonnen. 

Team Nederland zette eveneens een uitstekende prestatie neer. Zowel Bethany Vos (Still Got Me) als Siebe Leemans (Orchid's Lonette) konden tot twee maal toe foutloos blijven. Milan Morssinkhof (Carrick 13) kreeg een foutje in de eerste omloop maar bleef mooi foutloos in de tweede. Voor Jip Grootegoed (Kerwin van Orchid) liep het even mis in de eerste ronde. In de tweede ronde herpakte hij zich met acht strafpunten in totaal. Jip zorgde in beide omlopen voor het schrapresultaat en zo bleven er nog maar vier strafpunten over. Daarmee eindigde Nederland op een welverdiende tweede plaats. 

Team Duitsland zagen we terug op de derde plaats. Jonna Esser, Ava Ferch, Marie Jolie Kühner en Hanne Bräuer verzamelden in totaal 16 strafpunten. 


Nations Cup voor Juniors 

Bij de Juniors won team België. Louise Lenaerts (Maybel Van Het Molenhof) kreeg vier strafpunten in de eerste omloop maar bleef mooi foutloos in de tweede. Ines van Dijck (Caretina) kreeg twee keer acht punten achter haar naam. Rik Nauta (Noisette vd Ceulshaegen) zorgde twee keer voor het schrapresultaat met acht en twaalf strafpunten en Leon Brutsaert (Corleone Tour Vidal) kwam het parcours uit met zes en twee strafpunten. Het werd een totaalscore van 28 strafpunten, voldoende voor de overwinning. 

In team Nederland kreeg Thijmen Vos (Ive Got The Key) vier strafpunten in de eerste ronde en acht punten in de tweede. Jorinde Dolfijn (Justique) noteerde datzelfde resultaat. Renee Hazeleger (Quint vh Maarlo Z) kreeg er zeventien in de eerste omloop maar herpakte zich met acht strafpunten in de tweede. Tot slot kreeg Jersey Kuijpers (JK Horsetrucks Hopefull) vier en vijf strafpunten achter zijn naam. Het werden 33 strafpunten in totaal maar dat was toch genoeg voor de tweede plaats! 

De top drie werd vervolledigd door Italië. Cecilia Bossi, Gloria Curzola, Davide Vitale en Martina Schirinzi verzamelden een totaal van 36 strafpunten. 


Junior Big Tour - 1m40 

Die Big Tour voor Juniors over een hoogte van 1m40 werd gewonnen door Camille Biebuyck en Kenya vd Kleinheide (v. Thunder vd Zuuthoeve) in 65,84 seconden. Voor Milan Morssinkhof en Leonidas 129 (v. Leonce) was er een vijfde plaats. Wesley Ter Harmsel reed Endvot (v. Wietvot) naar de zesde plaats. 



Klik hier voor alle uitslagen.