De Poolse Paulina Pellowska liet samen met La Coco 3 (v. Clarimo) niets aan het toeval over. Ze vlogen foutloos door het parcours in de razendsnelle tijd van 69,41 seconden en niemand kon die tijd verbeteren zonder daarbij een fout te maken. 

Onze landgenote Nina Houtzager deed het iets rustiger aan. Met de KWPN-merrie Fonia Again (v. Lucky Boy) liet ze alle balken in de lepels in een tijd van 74,28 seconden en dat was goed voor een mooie tweede plaats. 

Op drie zagen we opnieuw een KWPN-merrie. Glamour sprong samen met Aitana Regil Cunarro naar de derde plaats. Haar landgenote Marta Garat Macias volgde met Javert Del Amor 19 13 (v. Herminague) op de vierde plaats. De KWPN-merrie Gillenia (v. Quality Time TN) vervolledigde samen met haar ruiter Michalina Lacka de top vijf. 

Jip Grootegoed kon zich met de KWPN-ruin Guess What nog op de elfde plaats klasseren. 


CSIOY Small Tour - 1m40 

Ondertussen hebben de Young Riders hun eerste rubriek van de dag ook afgewerkt. De winst ging naar Zweden dankzij Janelle Larsson en Bollinger (v. Baltimore 1178). Ze wonnen de proef in een tijd van 64,42 seconden. 

Fleur Holleman zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Met de KWPN-merrie Innuendo R&D (v. Zirocco Blue VDL) bleef ze mooi foutloos, goed voor een zevende plaats. 


Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: Facebookpagina CSI** Zuidwolde / CH de Wolden