Tacken kon rekenen op de vijftienjarige Alexia Z (v. Andiamo Z). Het duo klokte af op een snelle 33,35 seconden maar tikte daarbij een balk uit de lepels, wat hen op elf liet eindigen. Johnny Pals stuurde Curiano van Maarle Z (v. Canabis Z) in 33,61s over de finish maar had daarbij eveneens een springfout, waardoor hij op twaalf kwam. 

De nummer negentien van de wereld, Laura Kraut, was als achtste aan de beurt in deze 1.45m rubriek. Met Calgary Tame onder het zadel zette de Amerikaanse een snelle tijd neer van 31,84s begeleid van een foutloze rit. Toch stond Kraut niet lang bovenaan de lijst, want de Fransman Edward Levy volgde slechts twee combinaties later. In het zadel van Vitot du Chateau stopte Levy de tijd op 31,83s, waarmee hij slechts een honderdste van een seconde sneller was dan Kraut, maar haar wel naar de tweede plaats verwees. De andere dertig combinaties die volgden waren niet in staat om de snelle tijd te evenaren, waardoor Levy, de nummer 88 van de wereld, de overwinning mee naar huis nam.

De top drie werd afgesloten door Fabio Leivas Da Costa. De Braziliaanse ruiter had de negenjarige Amigo W Z (v. Andiamo Z) als wapen en eindigde met 33,87s op drie. Denis Lynch (IRL) volgde bijna een seconde later en pakte de vierde plaats met Vistogrand (v. Fantaland). Nicolas Pizarro (MEX) werd vijfde met Chacco S Airman PS (v. Chacco-Blue).


Volledige resultaten