De volledige top drie kon in deze rubriek met twee fasen binnen dezelfde seconde finishen. Voor Kersten was er de overwinning op Fernet MH, een achtjarige ruin van Kannan. Johan Bergs volgde op twee met de achtjarige KWPN ruin King London's Diamond (v. London). Het podium werd ook besloten door een achtjarige, daar stond de KWPN merrie Kaiserin (v. Zapatero) onder Dave Maarse. 

Lars Kersten opende buiten het podium met een vierde plaats voor Liverpool V (v. Grand Slam), die tevens de beste zevenjarige was in deze reeks. Nicole Caris besloot de top vijf in het zadel van Lynette NH, een KWPN merrie van Arezzo VDL.

Uitslag

Gabriel Coumans zegeviert met zesjarige Mirage Vls

Een rubriek later was het aan de vijf- en zesjarige paarden om het beste van zich te laten zien. Gabriel Coumans hield de overwinning op eigen bodem en won in het zadel van de zesjarige Mirage Vls, een zoon van Apple Juice. Op twee volgde de Belg Bunoit Moeskops. Hij had de beste vijfjarige onder het zadel met de BWP hengst Stockholm van Eeckelghem (v. Gimondi van Eeckelghem Z). De Estische Mart-Sander Aarma besloot de top drie met Lodovica. 

Loewie Joppen baande zich een weg naar de top tien en werd zevende op Edmundo JJ Z (v. Emerald van 't Ruytershof).