MMet enkel nog een ruiter van Duitsland en van Groot Brittannië te gaan, stond het Duitse team met slechts acht strafpunten bovenaan geklasseerd. Mick Haunhorst tikte twee onfortuinlijke balken het zand in waardoor het Duitse team op zestien strafpunten terecht kwam. Ava Vernon voegde eveneens nog vier strafpunten toe aan het totaal van het Britse team, waardoor ze eveneens op zestien kwamen te staan. 

Die resultaten maakten de weg vrij voor het Nederlandse team, die met een totaal van veertien strafpunten de beste was. De sterkhouder van het team was Emma Bocken. In het zadel van de 10-jarige Kadessa Z (Kannan) werkte zij beide rondes foutloos af. Het tweede beste resultaat kwam van Fleur Holleman en Cataque du Haut Breil (Conrad). Finn Boerekamp rekende voor deze landenwedstrijd op de 9-jarige Parfait vd Bisschop (I Am Moerhoeve's Star) en Mart Ijland had Isla Ibiza (Douglas) onder het zadel zitten.

Resultaten

Wesley De Boer scoort individueel

Individueel kon Wesley De Boer de tweede plaats veroveren in de Big Tour. Het 1.45m hoge parcours vormde geen probleem voor de KWPN merrie Karin (Baltic VDL) van fokker E. Vriend. Het duo bleef als een van de weinige combinaties foutloos. Stijn Testers sprong met Lamborghini (Dallas VDL) naar plaats zeven. 




F. ©: Hans Khoe - CH de Wolden