Het werd al snel duidelijk dat Nederland, Italië en Duitsland zouden strijden om de eindoverwinning. De drie teams kwamen namelijk met nul strafpunten uit de eerste én de tweede ronde. Een barrage moest uitmaken wie met de overwinning aan de haal zou gaan en dat bleek team Nederland te zijn. 

Team Nederland, onder leiding van chef d'equipe Edwin Hoogenraat, kon maar liefst drie dubbel foutloze rondes afleveren in de eerste en de tweede omloop. Daarbij kregen zowel Emma Heijligers & Sambucca (v. Sandro Boy) als Yoni van Santvoort & de KWPN-merrie Esprit (v. Sir Scandic) ook nog eens een foutloze barrage. De twee bleven dus volledig foutloos over de hele landenwedstrijd! Jesse Berkens leverde met de KWPN-merrie Aragon Happhira (v. Corland) twee foutloze basisomlopen af maar in de barrage kregen ze vier strafpunten. Dat werd meteen ook het schapresultaat van de barrage. Renske van Middendorp kreeg met Dos Lunas Galaxie telkens vier puntjes in de eerste en tweede ronde maar in de beslissende barrage bleef ze mooi foutloos waardoor team Nederland een totaal van nul strafpunten bleef behouden. 

Het bleef echter nagelbijten tot het einde, want ook team Italië en team Duitsland kregen hetzelfde resultaat van nul strafpunten na twee rondes en een barrage. Daardoor moest er naar de tijd gekeken worden, en met een totale tijd van 110,24 seconden was team Nederland nipt sneller waardoor zij deze Nations Cup op hun naam schreven. 

Team Italië en team Duitsland zagen we terug op de tweede plaats. Bij team Italië konden zowel Giovanni Vincoli & Qitana VDV (v. Quasimodo Z) als Anna Ruggeri & Dakotah 2 (v. Diarado) foutloos blijven gedurende deze hele Nations Cup. Lavinia Lo Bosco bleef met de BWP-merrie Ocean (v. Presley Boy) foutloos in de eerste twee rondes maar ze kreeg vier strafpunten in de barrage, wat meteen ook het schrapresultaat werd. Tot slot moesten Enrico Santoni en Katrin (v. Kannan) de eerste ronde vroegtijdig verlaten. In de tweede ronde bleven ze mooi nul en ook de barrage legden ze foutloos af. Team Italië kwam net iets te kort qua tijd, en met een totaal van 110,67 seconden namen ze de gedeelde tweede plaats voor hun rekening. 

Bij team Duitsland legden zowel Carlotta Merschformann (Conny) als Vieca Sofie Bade (Chades of Grey) alle rondes foutloos af. Ook Amy Helfrich (Clowny 3) bleef tot twee keer foutloos in de eerste en tweede ronde, maar in de barrage kreeg ze vier strafpunten, meteen goed voor het schrapresultaat. Door de topresultaten van haar teamgenoten, hoefde Jolie Marie Kühner (Lionel Messi 3) zelfs niet aan de start te komen in de eerste twee omlopen. De barrage legde ze wel nog foutloos af, en met een totale tijd van 111,17 seconden eindigde Duitsland mee op de gedeelde tweede plaats. 


Klik hier voor de volledige uitslag.