De eerste outdoor Grand Prix zit erop! Voor Kim Emmen en Edgar (v. Warrant) hielden twee springfouten hen uit de barrage. Door hun snelle tijd over de twee basisrondes kwam het duo nog knap op vijftien te staan en waren ze geplaatst.

Na twee rondes foutloos te rijden op Delux van T&L (v. Toulon) mocht Bruynseels het als één van de zeven afmaken in de barrage. Voor hen kwam Mike Kawai al aan de start, die foutloos bleef met Saxo de La Cour (v. Tlaloc M). De te kloppen tijd stond op 44,98. Voor Bruynseels en de veertienjarige ruin viel er een onfortuinlijke balk uit de lepels. 

Na Bruynseels zagen we Christian Kukuk aan de start met Nice van 't Zorgvliet (v. Emerald). Zij hielden het niet foutloos en ook Max Kühner ging met EIC Cooley Jump the Q (v. Pacino) in de fout. 

De twee laatste foutloze rondes werden op het laatste nippertje gereden. Simon Delestre reed bijna drie seconden van Kawai's tijd af en zette zich met Dexter Fontenis Z (v. Diarado) voor de Japanner. Maar één iemand slaagde erin nog beter te doen: Marcus Ehning reed op Stargold (v. Stakkato Gold) een ronde uit de boekjes en zette de winnende tijd op 41,74. 

Zo was er geen tweede 5* winst voor Simon Delestre vandaag maar wel een overwinning voor Marcus Ehning. Mike Kawai werd knap derde. 

Volledige uitslag


TOP VIJF

  1. Marcus Ehning - Stargold (v. Stakkato Gold)
  2. Simon Delestre - Dexter Fontenis Z (v. Diarado)
  3. Mike Kawai - Saxo de La Cour (v. Tlaloc M)
  4. Philipp Weishaupt - Coby 8 (v. Contagio)
  5. Max Kühner - EIC Cooley Jump the Q (v. Pacino)