Leopold van Asten zal komende vrijdag met zijn paard VDL Groep Iron van start gaan voor TeamNL in de League of Nations™️ tijdens CHIO Rotterdam. Van Asten vervangt daarmee Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. in het team, dat verder bestaat uit Kim Emmen, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten. Greve komt wel aan de start tijdens het CHIO Rotterdam en zal zich met de hengst Highway TN N.O.P. voorbereiden op het hoofdnummer van zondag de Grote Prijs, die ze vorig jaar magistraal wisten te winnen. Dat in overleg met bondscoach Jos Lansink, die motiveert waarom Leopold van Asten met zijn schimmelruin VDL Groep Iron de plaats van Willem Greve en Grandorado TN N.O.P. inneemt. “Ik ken de paarden van Willem goed genoeg. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen heeft Grandorado de afgelopen weken heel veel kilometers door Europa gemaakt. Het is juist goed om hem nu wat rust te geven in aanloop naar Parijs.”

Laatste wedstrijd van de vier

De League of Nations™️ is de dit jaar gelanceerde topcompetitie van de wereldpaardensportbond met de beste tien landen op basis van de ranking van de ruiters op de wereldranglijst. Rotterdam is de laatste van de vier wedstrijden voorafgaand aan de finale op 6 oktober in Barcelona. Abu Dhabi, Ocala zijn verreden, terwijl de wedstrijd op 31 mei in Sankt Gallen door hevige regenval moest worden afgelast. 

Dat betekent dat het klassement wordt opgemaakt over drie wedstrijden. De beste acht landen plaatsen zich voor de finale. TeamNL staat momenteel op de zevende plaats in de tussenstand na de negende plaats in Abu Dhabi en de vierde plaats in Ocala. Een goede klassering in Rotterdam stelt een finaleplaats zeker voor de oranje-jassen. 

Ierland leidt het klassement met 190 punten voor Duitsland (160 pnt) en Zwitserland (140 pnt). Nederland heeft 115 punten. Een overwinning in Rotterdam levert 100 punten op. 


bron: KNHS.nl