In die barrage slaagde er maar één combinatie in om ook hier de nul te behouden: Laure Tijskens stuurde haar ervaren Navayo (v. Nabor) ook nog eens snel doorheen het parcours waardoor ze de druk op Sophie Wicks, die als laatste van start moest, stevig kon opdrijven. Haar tijd van 36,92 seconden zou voldoende blijken: Wicks haar pony weigerde waardoor het voor deze combinatie over en uit was. Renske van Middendorp eindigde knap op de tweede plaats. Zij reed Dollar Boy II naar de finish in 37,31 seconden maar tikte daarbij één balk uit de lepels. Sophie Wicks en Korado (v. Kanshebber) vervolledigden de top drie.

Ava Eden van Grunsven (v. For Kids Only) eindigde als snelste vierpunter op de vierde plaats. Wiktoria Cwalina en Lexus r(v. Jasmont) eindigden op de vijfde plek.

Klik hier voor de resultaten

Eerder vandaag was er ook al een mooie prestatie in de Children Grand Prix van Ella Wolleswinkel. Zij reed Mybella (v. Cornet Oblensky) naar de zesde plaats. Donna van der Donk en Bayla de la Roque (v. Palestro II) eindigden in diezelfde Grand Prix op de achtste plaats.

Ook in de nevenrubrieken voor pony's lieten de Nederlanders zich opvallen. In het 70 cm was de overwinning voor Arthur Sunt en Elton. Emma Schouwaerts en Glamorgan de Vernedes (v. Narcos) eindigden op de tweede plaats.

In het 80/90cm was de overwinning voor Esmee Caers. Zij rekende op Diamond om in 47,88 seconden een foutloze ronde te springen. Ze nam niet enkel de overwinning mee naar huis, ook de derde plaats kwam op naam van deze amazone. Dit keer zadelde ze Indy van Equi Center om in 50,50 seconden naar de finish te rijden. Wimpie Vos en Enjoy verzekerden zichzelf van de tweede plaats.

In het 90 cm voor paarden was Mees Boeren de winnaar. Hij reed Dakota du Buisson in 58,89 seconden naar de overwinning. Marie Jadin en Leonoor vh Eegdeken Z volgden op de tweede plaats. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 64,36 seconden. Tristan Melotte en Rizoli de Litrange (v. Quadimodo vd Molendreef) vervolledigden het podium.

In het 1m00 voor pony's tot slot reed Abby Wolleswinkel naar de overwinning. In het zadel van Beentjesgraven Viënto (v. Verdi) reed ze een pijlsnelle tijd en klokte ze af in 52,65 seconden. Julie de Brone en Inneke van het Voorbos waren goed voor de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde in 55,58 seconden. Joy Neuman vervolledigde de top drie met Kash van Orchid's (v. Kanshebber). Het duo hield de nul op de teller en stopte de chrono na 58,45 seconden.