In de Silver Grand Prix kwalificatie ging de overwinning naar Donald Whitaker die met Eireann Lvs Z (v. Emerald) in 65,44 seconden de concurrentie te snel af was. Simon Yde werd naar de tweede plaats verwezen. In het zadel van de zwarte hengst My Way (v. Monte Bellini) reed Yde in 67,08 seconden over de meet. De top drie werd vervolledigd door Ausra Clarke en Janco-V (v. Dakar VDL) die in 67,27 seconden de klok aftikte. 

Onze landgenoot Hessel Hoekstra (Helsinki) nam genoegen met een vierde plek. Remy Ellis (Helsinki) eindigde uiteindelijk nog vijfde. 

Andere Nederlandse klasseringen waren er in deze GP kwalificatie nog voor Mart Ijland (It's A Dream VG) en tot slot voor Yannick Janssen van Grunsven (Darwin Ddl en Eloma's Blue SFN). 

In de Youngster rubriek voor de zesjarige paarden schitterde Mart Ijland met Legend S.A. (v. Carrera VDL) op de derde plek. De winst werd gedeeld tussen de twee Zweden Carl-Walter Fox met Camaro CB (v. Cantolar) en Ebba Danielsson met Giovanna de Paume (v. Kannan). 

Tot slot waren er nog enkele klasseringen voor Daan van Geel (Lumanda I), Belinda de Graaf (Lou Lou's Star Svo), Elize van de Mheen (Lennox W) en voor Emmelie Melssen (Litta V.L.). 

De Gold 1.30m proef zag ook enkele Nederlandse ruiters in het klassement. Zo sprong Rowen van de Mheen (Hoznayo) naar een vierde plek en Liesje Vrolijk (Farfan M) eindigde dertiende. 

Klik hier voor de resultaten.