Voor Hoekstra werd een seconde voorsprong genoteerd op Abdurakhmon Abdullaev, die op de Dieu Merci van T&L nakomeling Otto van de Achterhoek tweede werd. De derde plaats werd ingevuld door Andrej Pavlovic en de 9-jarige Peach van het Bruggenveld, een dochter van For Pleasure. 

De KWPN hengst Kriek, een zoon van Kannan uit de fokkerij van G. Maris, werd door Dominika Gaalova naar de tiende plaats gestuurd. 

Top vijf voor Hessel Hoekstra in Grote Prijs 

De Grote Prijs van Budapest had een 1m55 hoog parcours klaarstaan voor de ruim vijftig combinaties. Hoekstra had voor deze opgave de KWPN merrie Ierdita onder het zadel zitten. Met de dochter van Gelha's VDL Emilion wist Hoekstra de snelste tijd af te klokken maar een springfout hield het duo op de vierde plaats. 

De overwinning bleef op eigen bodem dankzij een foutloze rit van Vince Jarmy op JB Koronaor (Keve). Twaalf honderdsten van een seconde hielden de Italiaan Bruno Chimirri met Samara (Cardento) op twee. Voor eigen publiek greep Gábor Szabó Jr. het brons in het zadel van Mezohegyes Chabala, een dochter van Chacco-Blue. 

Resultaten