Sea Coast Pebbles Z had een lange en succesvolle carrière achter de rug met Patteet in het zadel. In 2017 won het paar de CSI 5* Grand Prix in Knokke, en het jaar daarna wonnen ze de CSI 5*-W World Cup in Helsinki, de CSI 5* Grand Prix in La Coruna evenals de CSI 3* Grand Prix in Lanaken. In 2019 pakte het duo opnieuw een grote overwinning toen ze naar de top gingen in de CSI 5* Grand Prix in Lausanne. 

"De vijfsterren Grote Prijs in Knokke is mijn meest memorabele moment met Pebbles," vertelt Patteet aan World of Showjumping. "Het was mijn eerste overwinning in de vijfsterren Grote Prijs en om dat voor mijn thuispubliek te doen was geweldig." 

"Ik heb Pebbles gereden sinds hij 8 jaar oud was," vertelt Patteet. "Hij was een heel moeilijk en heet paard, en hij heeft me geleerd om heel, heel kalm te blijven. Hij gaat thuis met pensioen in zijn wei waar zijn stal staat. Hij heeft daar echter al de hele tijd gewoond, gezien het feit dat hij zoveel bloed heeft - dus het zal geen grote overgang voor hem zijn."

Bron: World of Showjumping