De organisatoren zijn verheugd over de grote belangstelling onder internationale ruiters: "Het voelt ongelooflijk spannend dat we jaar na jaar een topkeuze blijven voor de beste springnaties ter wereld, vooral in een kampioenschapsjaar zoals 2024. De Falsterbo Horse Show is een prestigieuze en belangrijke wedstrijd in de springkalender, en de ruiters komen hier graag", zegt Jana Wannius, voorzitter van het organiserend comité van de Falsterbo Horse Show.

Line-up voor de Agria Falsterbo Nations Cup 2024

Onder de teams die bevestigd zijn voor de Falsterbo Nations Cup 2024 bevinden zich verschillende van 's werelds beste springnaties, waaronder gastland Zweden en de winnaar van de Nations Cup van vorig jaar, Zwitserland. Daarnaast zullen Frankrijk, Japan, Nederland, Duitsland, de VS, Noorwegen en Italië strijden om een totaalbedrag van 200.000 euro.

Ten slotte maakt Team Ierland een opmerkelijke comeback in de competitie, nadat ze voor het laatst in 2018 deelnamen in Falsterbo, waar ze de tweede plaats behaalden in de Nations Cup na een spannende jump-off met Nederland, Zweden en Italië.

Chef d'Equipe, Michael Blake: "Het gaat om de trots van het land!"

Michael Blake, Chef d’Equipe van Ierland, kijkt uit naar de terugkeer naar Falsterbo: "Falsterbo is een van de beste paardenshows en heeft toeschouwers die de sport begrijpen en willen zien. Het is geweldig dat Falsterbo de graspiste heeft behouden, want dat is de beste plek om te springen!"

Over de betekenis van de Nations Cup en de verwachtingen voor de show van dit jaar, zegt Michael: "Voor mij is de Nations Cup enorm belangrijk en zeer spannend voor zowel het publiek als de ruiters. Het gaat om de trots van het land en de druk van de dag. Je moet binnen twee uur een volledig parcours twee keer springen, met twee waterhindernissen, terwijl je weet dat je teamgenoten op je rekenen. We komen duidelijk gewond naar Falsterbo (na 2018) en we willen daar iets aan doen. We komen zeker niet om te verliezen!"

Welke teamleden Michael precies zal meenemen, moet nog blijken, maar er is geen twijfel dat het een sterk team zal zijn: "Ik wacht af wat het beste team zal zijn dat beschikbaar is. Ik wil het niet te vroeg kiezen. Ik weet dat Cian O'Connor met een goed paard wil komen en hij is altijd iemand op wie je kunt rekenen, en dan moet ik een paar mensen met hem meenemen om ervoor te zorgen dat we een goed team hebben dat voor de overwinning kan gaan."



Bron: Persbericht