Onze Nederlandse Juniors kwamen aan de start onder leiding van hun chef d'Equipe Edwin Hoogenraat. Milan Morssinkhof leverde met Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue) een geweldige prestatie door tot twee keer toe foutloos te springen. Dat leverde het team een enorm voordeel op. Emma Bocken kreeg met Kadessa Z (v. Kannen) een foutje in de eerste ronde, wat meteen ook het schrapresultaat werd. Ze bleef mooi foutloos in de tweede omloop. Voor Mart Ijland en de KWPN-ruin Hero (v. Cantos) was er een foutloze eerste ronde gevolgd door acht strafpunten in de tweede. Nick Nanning was de laatste ruiter van het team. Hij reed met Bandia (v. Clinsmann 2) een foutloze eerste omloop, en doordat team NL op dat moment al ruimschoots aan de leiding stond, hoefde hij zelfs niet meer te starten in de tweede ronde. De acht strafpunten van Mart bleven dus staan, maar dat maakte niets meer uit. Met een ruime voorsprong won team Nederland deze spannende Nations Cup! 

Op de tweede plaats zagen we team Spanje terug. Olivia Alvarez Garcia (Gazquine Tag), Celia Cobo Teran (Alto du Roc), Carlos Borho Giron (Esprit de L'Esprit Z) en Pablo Valle Espinedo (Ilka van de Kiezel) verzamelden in totaal twaalf strafpunten, goed voor de tweede plaats. Celia Cobo Teran was de enige van het team die een dubbel foutloze omloop kon afleggen. 

Team België nam de derde plaats voor hun rekening. Luiz Felipe Neto De Azevedo (Valentino Massuere), Louise Ameeuw (Nasty Boy de Muze), Leon Brutsaert (Corleone Tour Vidal) en Bart Jay Junior Vandecasteele (Kadee van het Heikanthof) kregen in totaal dertien strafpunten, slechts een puntje meer dan team Spanje. Zo eindigden ze uiteindelijk op de derde plaats. 


Klik hier voor de volledige uitslag.