In maart rapporteerde Sportbladet over vermeend wangedrag van Lindelöw, gebaseerd op anonieme bronnen. Hierop besloot de Zweedse hippische federatie Lindelöw te schorsen en de zaak over te dragen aan de politie. In juni werd het onderzoek door de openbare aanklager geseponeerd wegens gebrek aan bewijs, en vorige week werd zijn schorsing opgeheven.


Reactie federatie


Ondanks de opheffing van de schorsing verklaarde SvRF-secretaris-generaal Johan Fyrberg dat Lindelöw nog steeds niet in aanmerking komt voor nationale teamopdrachten. Fyrberg benadrukte de noodzaak van verdere vooruitgang in samenwerking, vertrouwen en interactie voordat Lindelöw weer deel kan uitmaken van het nationale team.


Open brief


In zijn open brief beschuldigt Lindelöw de federatie van onrechtmatig handelen en van het voortijdig schorsen zonder voldoende bewijs. Hij wijst erop dat zowel de juridische autoriteiten als de tuchtraad hem van alle verdenkingen hebben gezuiverd. Lindelöw benadrukt dat hij altijd volgens de vastgestelde normen en regels heeft gehandeld en dat zijn paarden regelmatig zijn gecontroleerd door de autoriteiten.


Oproep tot dialoog


Lindelöw roept de federatie op om hun besluit te heroverwegen en de principes van rechtszekerheid te respecteren. Hij uit zijn vastberadenheid om zijn carrière voort te zetten en blijft pleiten voor het welzijn van zijn paarden. Hij nodigt de federatie uit voor een gesprek om de huidige impasse te doorbreken en gezamenlijk vooruit te kijken in het belang van de paardensport, zijn carrière en het welzijn van de dieren.
Het is nu afwachten of de federatie bereid is om de dialoog met Lindelöw aan te gaan en hun standpunt te herzien.