Paarden die in aanmerking komen moeten aan ten minste twee Longines EEF Series-evenementen (seizoen 2024) hebben deelgenomen en elke nominatie moet een reden bevatten waarom dit paard het verdient om te winnen. Na een nominatieperiode waarbij nationale federaties, chef d'equipes en mensen die de Series volgen betrokken waren, zijn er dit jaar zeven paarden onthuld als finalisten.

Lars Kersten's door Stal Marienshof gefokte Chuck Marienshof Z is een van de zeven finalisten. De 9-jarige Zangersheide hengst is een zoon van Colestus. Zij maakten deel uit van het winnende Nederlandse team tijdens de kwalificatie van Mannheim, maar wonnen ook in Peelbergen en Budapest!

Impian D, gereden door Henk Frederiks en nog steeds in eigendom van fokster Henrike van Doorn, is de tweede die de lijst siert. Deze 11-jarige KWPN hengst is een nakomeling van Bubalu VDL. 

Verder zijn de finalisten Calder (Casall), Colestus Cambridge (Colestus), Orak d'Hamwyck (Scuderia 1918 Tobago Z), Kannandillo (Kannan) en Statis Conti (Stakkato). 

Hier kun je stemmen op je favoriet