Voor deze rubriek staan Marcel Beukers en Henk Dirksen in de baan als jury. De geselecteerde springveulens van de veulenkeuringen in Zuidenveld en Eext maakten nogmaals hun opwachting. Naast veel kwantiteit was er ook veel kwaliteit aanwezig. Naast een groep jonge veulens die vanwege hun leeftijd nog niet eerder hun opwachting maakten, werden de overige veulens verdeeld in twee groepen hengsveulens en twee groepen merrieveulens. Hieruit werden zeven veulens geplaatst voor het formeren van de kopgroep. Alle zeven verdienden tevens een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring op elf augustus in Ermelo.

Nog heel jong
De kampioen Terry-Lynn A.K. is nog een heel jong veulen, geboren op 10 juni. Ze is een dochter van Emir R en komt uit Oceana (v. Up to Date). Marcel omschreef haar als: “Een heel aansprekend veulen, goed in het rechthoeksmodel en voorzien van een correct fundament. Bewegen doet ze makkelijk en lichtvoetig, met veel souplesse en balans en een actief gebruik van het achterbeen.” Terry-Lynn is gefokt door Ashley Kollen uit Schoonebeek. Zij bracht de moeder van Terry-Lynn uit in de sport, maar wilde er ook heel graag een veulentje bij fokken. “Ik heb Oceana aangekocht om haar bloedlijn. Toen ik haar zag, dacht ik: ‘die moet ik hebben.’ Emir R leek me fantastisch op haar te passen en dat heeft dus heel goed uitgepakt. Met moeder en dochter wil ik heel graag een eigen foklijn uitbouwen en dit is al een prachtig begin.”

Reservekampioen werd Thunderstruck DN uit de bekende fokkerij van Dirk Noordhuis in Wijster. Een ruim voldoende ontwikkeld en aansprekend hengstveulen met voldoende lengte. Hij waardeerde zich in de galop echt op, dit deed hij lichtvoetig en met opvallend veel balans. Thunderstruck DN is een zoon van Night Life VDL uit New Chidee DN (EPTM-(spr) D-OC v. Thunder van de Zuuthoeve).


Bron: KWPN