Zet je schrap want deze week start het Winter Equestrian Festival opnieuw

Zet je schrap want deze week start het Winter Equestrian Festival opnieuw
Woensdag gaat de grootste hippische springtour ter wereld van start. Het Winter Equestrian Festival  (WEF) ontvangt heel wat springcombinaties uit alle hoeken van de wereld in het zonnige Wellington, Florida in de Verenigde Staten van Amerika.

Het WEF is een multidisciplinaire toer met proeven voor springruiters, dressuur combinaties en hunters. In totaal zijn er per week zo'n zeventig proeven die op het programma staan.

Voor de WEF is het het 39ste jaar dat het de ruiters mag ontvangen. In totaal zullen er ruim 5000 paarden onder het zadel van 2800 ruiters die 33 landen vertegenwoordigen aan de start komen.

Dit geheel gaat door op het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington. Het immense terrein werd het afgelopen jaar vernieuwd en is klaar voor topsport georganiseerd op de in totaal 17 beschikbare pistes.

Hoogtepunten op de agenda

De toer biedt enkele hoogtepunten die heel wat sportief jolijt verzorgen. Zo is er de Landenprijs die op de agenda staat tijdens het WEF. Dit is één van de enige twee FEI Nations Cup wedstrijden in Amerika.

Een pareltje om te bekijken is zonder meer de zogenaamde Battle of the Sexes. Deze rubriek is een competitie tussen een groep mannelijke ruiters en amazones. Het concept werd voor het eerst negen jaar geleden georganiseerd. De vrouwen hebben tot op heden elk jaar de overwinning op hun naam geschreven.

Een ander hoogtepunt is zonder twijfel de Rolex Grote Prijs. Deze vijfsterren Grand Prix biedt een prijzenpot van 500.000 USD. Geen wonder dat er hard om gestreden wordt. De selectie voor een startplaats is bovendien enorm streng en wordt in de voorafgaande weken bepaald.