Zenith niet verkocht op SFN veiling

Zenith niet verkocht op SFN veiling

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft op 21 september 2016 via een internetveiling haar zes resterende paarden te koop aangeboden.


Vier paarden zijn verkocht, waarvan Aquila SFN naar een gerenommeerde Franse ruiter gaat. Ferrari SFN werd verkocht aan een bekende Belgische springstal. Djumpsina SFN verhuist naar Jos Lansink. De schimmel Eloma's Blue SFN, die onder Wout-Jan van der Schans tot zeer aansprekende prestaties kwam, is door de opvolger van het SFN, SFN II, aangekocht. Wout-Jan zal Eloma's Blue SFN blijven uitbrengen. De vier paarden brachten gezamenlijk inclusief opgeld en BTW € 1.365.000,-- op.


De directie van het SFN heeft in het belang van de aandeelhouders besloten om op SFN Zenith N.O.P. het laatste bod van € 850.000,-- te plaatsen. Daarmee heeft het SFN dit paard teruggekocht. Dit omdat de directie vaststelt, dat de verwachte waarde van dit paard, zoals vooraf was vastgesteld door experts, niet in overeenstemming is met de uitgebrachte biedingen.


De komende tijd zal de directie zich richten op een onderhandse verkoop van SFN Zenith N.O.P. Tijdens de veiling bleek er van Nederlandse zijde weinig of geen belangstelling te bestaan om paarden van dit uitzonderlijk hoge niveau voor de springsport te behouden. Daarmee wordt nogmaals het belang van een instelling als het Springpaarden Fonds Nederland onderstreept.


Wij zijn onze aandeelhouders des te meer erkentelijk voor de steun die zij de afgelopen jaren aan de Nederlandse springsport hebben willen geven. In het belang van de te onderzoeken mogelijkheden worden geen verdere mededelingen gedaan.


Overzicht verkochte paarden:


- Eloma's Blue SFN 70.000,-


- SFN II Ferrari SFN 165.000, naar België


- Djumpsina SFN 90.000,- naar Jos Lansink


- Aquila SFN 750.000,- naar Frankrijk voor een topruiter


- Chuck Blue SFN geen bod gehad / onderhandelingen zijn nog gaande