Wiljan Laarakkers toch gewond na val op Outdoor Gelderland

Wiljan Laarakkers toch gewond na val op Outdoor Gelderland
Springruiter Wiljan Laarakkers is afgelopen zondag toch gewond geraakt tijdens de bizarre Grote Prijs van Outdoor Gelderland. Hij is na afloop van de wedstrijd met drie gebroken ribben en een klaplong opgenomen in het ziekenhuis.

Op onze facebook pagina lieten wij de beelden al zien van de val van de 54-jarige Laarakkers, zijn paard Nereno Z weigerde op een sprong, waarna de ruiter over het hoofd van het paard viel. Hierbij bleef zijn voet in de beugelriem steken en sleepte Nereno zijn ruiter enkele meters mee. Hij werd hierbij ongelukkig geraakt door de hoeven van zijn paard.

Hier leek in eerste instantie niet veel aan de hand, want Laarakkers wist lopend de piste te verlaten. "Ik wou snel ruimte maken zodat mijn collega's door konden gaan met springen. Maar toen ik ging zitten voelde ik me slecht", verteld Laarakkers.

In het ziekenhuis werden foto's gemaakt en bleek de ruiter drie ribben te hebben gebroken. Bovendien werd er een klaplong geconstateerd. Hij krijgt extra zuurstof toegediend maar hoopt vanmiddag het ziekenhuis te mogen verlaten. Zijn herstal zal enkele weken in beslag nemen.




Klik hier voor de beelden die de NOS maakte van de val.