Wereldtop reist naar CHI Al Shaqab in Qatar

Wereldtop reist naar CHI Al Shaqab in Qatar
Dit weekend vindt in Qatar de jaarlijkse CHI Al Shaqab plaats. De beste ruiters van het springen, dressuur en paradressuur zakken af naar Doha om er deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd die gedurende drie dagen plaats zal vinden. De paarden vlogen zondagnacht of maandagochtend naar Al Shaqab en zijn ondertussen allemaal goed aangekomen.

Onder de springruiters zien we onder andere de nummer één van de wereld, Daniel Deusser. Vorig jaar eindigde de Duitse ruiter nog op de tweede plaats in de GP. Zijn landgenoot Christian Ahlmann is ook van de partij om dit jaar weer te trachten op het podium te eindigen zoals vorig jaar. Ook de nummer vijf van de wereld, Simon Delestre, zal voor Frankrijk aan de start komen. Uit eigen land zien we Maikel van der Vleuten graag aan het werk met VDL Groep Arera C en VDL Groep Quatro in de CSI5*.

Ook de dressuurruiters krijgen de kans om te starten op deze prachtige accomodatie in Qatar. Voor ons land zal Danielle Heijkoop met Badari aan de start verschijnen. Ze krijgen concurrentie van een hoop goede internationale ruiters. Zo zal de Zweed Patrik Kittel, die vorig jaar zowel de Grand Prix als Grand Prix Freestyle op zijn naam schreef, proberen om deze prestatie te herhalen met Deja. De Brit Carl Hester, die momenteel op nummer vijf staat, komt ook in Doha aan de start met Wanadoo. Verder zien we onder andere ook de Russische Inessa Merkulova, de Spaanse Morgan Barbançon-Mestre en niet te vergeten, de Duitse topamazone Isabell Werth.

De paradressuur komt eveneens aan bod. De winnaars van vorig jaar zullen dit jaar hun titel komen verdedigen. Nicole Den Dulk, Rixt van der Horst en Philippa Johnson-Dwyer reisden dit jaar terug naar het Arabische land. Verder zullen voor Oranje ook Frank Hosmar, Lotte Krijnsen, Annemarieke Roling-Nobel en Sanne Voets in de ring verschijnen.

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Klik hier voor het programma.