Rob Ehrens: "In feite gaat het zelfde team naar Barcelona"

Rob Ehrens: "In feite gaat het zelfde team naar Barcelona"
Gisteren won Nederland op grandioze wijze de landenwedstrijd in Stade D'Ornano op de Wereldruiterspelen. Frankrijk pakt de tweede plaats voor Amerika dar derde is geworden.

In een spannende strijd is het Jur Vrieling die met VDL Babalu revanche neemt op de de dag ervoor en Nederland naar Goud loodst. "Vandaag stond ik echt op scherp! Na gisteren heeft Rob me flink toegesproken en dat maakte vandaag het verschil. Desnoods had ik Babalu zelf over de hindernis getild" zegt de topruiter uit Groningen.

Het was een prestatie die ook echt nodig was met de eerste twee de ruiters die een springfout maakten. Vooral Maikel van der Vleuten had een ongelukkige balk op de laatste sprong, wat toch wat angst bij Maikel opriep. "Het was een zwaar parcours en we maakte een ongelukkige start. Even dacht ik: Nee hé, we zullen vandaag toch niet zo een ongelukkige dag hebben," zei een van der Vleuten die duidelijk baalde van zijn balk.  "Gelukkig reed Jur daarna een geweldige rit en kwam alles toch nog goed"

Rob Ehrens licht voor de pers een kleine tip van de sluiter over zijn succes. "Het is van belang dat je met goede combinaties uit het indoor seizoen komt en deze dan kan testen tijdens de Nations Cup's. Op basis daarvan maak je een selectie en is het afwachten of alle paarden fit blijven. Eenmaal hier is het hopen op de beste uitkomst"

Na het succes van Oranje kwam natuurlijk snel de vraag, gaat het zelfde team naar de Nations Cup finale? "Ja, in feite gaan de zelfde vijf ruiters naar Barcelona. Het is altijd spannend om te zien of alle paarden fit blijven na de inspanning van afgelopen week, dat is afwachten" zei de Nederlandse Bondscoach, die als enige prijs wou geven welke ruiters er in Barcelona zouden gaan starten.

Philippe Guerdat geeft als Franse ched d'equipe antwoord op de vraag hoe dat nu was een WK in eigen land, met al dat 'drama' rondom de ploeg het volgende: "Ik weet niet waar u het over heeft? Naar mijn idee was er helemaal geen drama rondom ons team. Natuurlijk hadden we liever gewonnen, maar ons team heeft een hele goede presatie neergezet."

"Hoe verder je in de wedstrijd kwam, hoe meer druk er op de combinaties kwam te staan. Dan is een foutje snel gemaakt" vervolgt Kevin Staut op de vraag waarom er een foutje kwam. "Alle teams hier liggen dicht bij elkaar, dan zijn het de kleine dingen die het verschil uitmaken"

De individuele leider in het klassement Beezie Madden met de geweldig springende Cortes was zeer tevreden over het parcours. "Het parcours had een mooie balans. Het was hoog en technisch, maar niet overdreven. Je werd gestraft wanneer je niet correct reed, juist door de druk werden daarom veel fouten gemaakt"

Mclain Ward, die ook een ongelukkige fout maakt, beaamt dat hij zelf de fout maakte. "Misschien overreed ik de lijn een beetje. Het was dan ook jammer dat de balk naar beneden kwam, maar ik heb het gevoel dat de Duitsland nog meer balen."

Voor Zaterdag kunnen wederom spannende sport verwachten, de moeilijkheidsgraad van de parcoursen zal alleen maar omhoog gaan. "Vandaag was het parcours iets hoger als eerder. Wel heb heb ik een eerlijk en duidelijk parcours neer willen zetten" zegt parcoursbouwer Frédéric Cottier. "In het verloop van de wedstrijd moet het uiteraard ook moeilijker worden. Anders kunnen combinaties zich niet onderscheiden.  Zaterdag zal het parcours nog pittiger worden", sluit Cottier af met een glimlach op zijn gezicht.