Patrice Delaveau niet helemaal happy met favorieten rol

Patrice Delaveau niet helemaal happy met favorieten rol
Patrice Delaveau heeft vanmiddag voor eigen publiek de favorieten rol op zich genomen. In een vol stade d'Ornano neemt de Fransman individueel de leiding met Orient Express. Voor Amerika is het "de leading lady" Beezie Madden die zich weer van haar beste kant laat zien, met Cortez zit zij vlak achter Delaveau. Op drie staat Rolf-Göran Bengtsson met  Casall Ask.


 “Het team, het team, het team. Dat is het allerbelangrijkste. Natuurlijk ben ik blij dat ik aan de leiding sta, natuurlijk is het een eer om als laatste ruiter van onze equipe voor eigen publiek te mogen rijden. Maar het was beter geweest als we vandaag drie nulrondes hadden afgeleverd.” zei Patrice Delaveau na afloop van zijn rit.


"Morgen gaat de echte zware dag worden. Beginnen is altijd lastig, maar vorm vasthouden des te meer. Daarnaast is de concurentie sterk en een foutje is snel gemaakt" aldus de Fransman.


Beezie Madden beaamt dit, "De concurrentie is inderdaad sterk, maar Cortez heeft afgelopen zomer weinig wedstrijden gelopen en is fris, fit en heeft er zin in"


Op de vraag hoe het kan dat de top drie voor het publiek op simpele wijze een nu lronde produceerde antwoordde ze het volgende:

"Het lastige van het parcours was dat er grote sprongen zaten in lijnen waarbij technische reden moest worden en veel vermogen gevraagd werd. Bijvoorbeeld van de sloot naar de oxer op acht, daar verlies je veel controle maar moet je erg terug om de juiste afstand op de muur te krijgen. Daarna werd er weer veel vermogen gevraagd om nog over de brede oxer op 8 te komen."


Alle drie de individuele toppers reden vandaag voor hun team, maar blijven realistisch over het feit dat morgen nog een dag is en de concurrentie moordend is. "Een medaille is altijd leuk, vandaag reed ik echter voor het team"zegt een nuchtere Rolf-Göran Bengtsson.


Naast de individuele top 3 was ook klassementsleider Nederland op de persconferentie.

"Wij hebben een gezellig en gemotiveerd team dat elkaar steunt.  Verder bezitten wij de nodige ervaring en kunnen we bouwen op ervaring van ruiters als Dubbeldam en een ankerman zoals Gerco Schröder. Dit maakt mijn keuzes misschien wat makkelijker. Één ding is zeker, wij zijn morgen klaar voor de strijd!" zei bondscoach Rob Ehrens op de vraag over hoe hij zijn keuzes maakt met zo een sterk team.