Carola Sneekes door naar finale WK Voltige

Carola Sneekes door naar finale WK Voltige
De jarige Carola Sneekes heeft op de rug van haar paard Nolan bij het WK Voltige knap de finale gehaald. Sneekes moest in de landing van haar kür vandaag helaas even met een hand naar de grond, wat aftrek in de punten betekende, maar kreeg toch een score van 7.830. Samen met het resultaat van gisteren goed voor een 15 e plaats en die geeft recht op de finale.

Carola vertelt hoe het kwam dat ze haar hand nodig had in de landing. “Bij een bodemsprong halverwege mijn oefening kwam ik niet goed n eer en bezeerde mijn enkel. Dan ben je in de afsprong toch wat voorzichtig en daarom had ik even mijn hand aan de grond. Ik ben direct na mijn oefening voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat mijn enkelbanden gescheurd zijn en ik zit nu in getaped. Ik ga alles op alles zetten om morgen toch te voltigeren in de pas de deux en de individuele finale.”

Carola Sneekes toonde vandaag voor het eerst haar nieuwe kür in wedstrijdverband. Ondanks de blessure is de jarige job daar zeer enthousiast over. “Het was echt heel leuk, ik heb echt enorm genoten en gestraald. Ik ben er super blij me.”

Claire de Ridder (Wassenaar) voltigeerde vandaag duidelijk beter dan gisteren en klom flink in het klassement, haar 21 e plaats is helaas niet goed genoeg voor de finale. Esther Sneekes (Callantsoog) liet twee dagen een nette verrichting zien en eindigde op plaats 24.

Morgen staat vanaf 10 uur de Pas de Deux op het programma, in de middag de technische test, het eerste onderdeel van de finale. Vrijdag volgt deel twee van de finale. De wedstrijden zijn tegen betaling live te volgen op www.feitv.org.