WEF vindt nieuwe sponsor in Rolex

Equestrian Sport Productions (ESP) en Rolex ondertekenden een sponsorovereenkomst voor tenminste tien jaar, waarmee Rolex de ‘timekeeper’ voor het Palm Beach International Equestrian Center (PBIEC) en het Winter Equestrian Festival (WEF), het internationale evenement waarbij jaarlijks 6000 paarden en 2000 ruiters uit dertig landen aan start verschijnen.

Met deze overeenkomst zal er een recordbedrag van 8 miljoen dollar aan prijzengeld beschikbaar komen voor het WEF, waarmee het een van de rijkste evenementen ter wereld is, Drie vijfsterren wedstrijden worden toegevoegd aan het programma, waardoor er tijdens vijf van de twaalf weken springen op het hoogste niveau te zien zal zijn, waaronder de met 1 miljoen dollar gedoteerde Palm Beach Challenge met een Rolex bonus, waarbij 1 miljoen dollar zal worden uitgereikt aan de combinatie die vier vijfsterren Grote Prijzen op naam weet te schrijven. Bij het winnen van twee Grote Prijzen ontvangt men 50.000 dollar. Bij het winnen van drie of vier Grote Prijzen volgt er een beloning van 100.000 dollar.

Ook roept Rolex men de Great Charity Challenge in het leven. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 1 februari 2014, waarbij de beste ruiters ter wereld een team vormen en geld bij elkaar springen voor 34 geselecteerde liefdadigheidsinstellingen.

Bron: Dehoefslag.nl