Vuurwerk komt in wei van paard terecht: ernstig peesletsel na schrikreactie

Vuurwerk komt in wei van paard terecht: ernstig peesletsel na schrikreactie

In het Brabantse Neerkant is een paard zwaar gewond geraakt nadat het schrok van vuurwerk dat de weide was opgevlogen. Het paard heeft zware letsels aan drie van de vier benen. "Mijn paard schrikt nu echt van alles," vertelt de eigenaresse aan Hart van Nederland.

Vorige week donderdag stond Coos rustig op een veldje in het doorgaans kalme Brabantse dorp. Marloes was binnen toen het vuurwerk het veldje invloog van een nabijgelegen veld. "Ik hoorde een enorme knal ben toen naar buiten gerend. Coos was zo geschrokken dat ze door de omheining is gebroken en in een mesthoop is gevallen."

En dat had dus enorme gevolgen. "Ze staat nu weer overeind maar heeft enorm letsel opgelopen", zegt de paardenliefhebster. "Van buiten zie je niet veel, maar van binnen is het ernstig. Er zijn meerdere pezen afgescheurd, waardoor ze aan drie benen gewond is." In het nieuwe jaar komt de dierenarts opnieuw een scan maken, om te zien hoe het gaat met het arme dier.

Helaas zal ze nooit meer op sportniveau met Coos kunnen rijden en gaat het nog maar de vraag zijn of ze überhaupt ooit nog op het dier een ritje kan maken. "Zulke paarden vind je niet op iedere straathoek, Coos is een lot uit de loterij", verzucht Marloes.

bron: Hart van Nederland