Vrijwilligers knappen ruiterpaden op met KNHS ‘adopteer je route’

Vrijwilligers knappen ruiterpaden op met KNHS ‘adopteer je route’

Vanuit manege de Molenberg in Leende en Ruitersportcentrum Meulendijks hebben zo'n 50 vrijwilligers het gebied rondom de paardenrouters opgeknapt. Ze hebben een groot aantal paaltjes geplaatst om de herkenbaarheid van de ruiter- en menpaden te vergroten en snoeiwerkzaamheden uitgevoerd. De actie maakt deel uit van het project ‘adopteer je route!’ van de KNHS in samenwerking met Staatsbosbeheer.

In Nederland worden er jaarlijks ruim 17 miljoen buitenritten gemaakt te paard. Door de verandering van de bijdrage van de rijksoverheid is het onderhoud aan ruiter- en menpaden onder druk te komen staan. Dit betekent dat daar op een andere manier oplossingen voor gevonden moeten worden om deze voorzieningen in stand te houden.


Met Adopteer je Route vraagt de KNHS de ruiters en menners en ondernemers om mee te helpen met het onderhoud van hun buitenrijd gebied. Wil je in jouw gebied aan de slag met adopteer je route, neem dan contact op met de regioconsulent van de KNHS. Je vindt hem of haar via buitenrijden.nl