Vordering op vastgoedbaron Ger Visser, verdubbeld

Vordering op vastgoedbaron Ger Visser, verdubbeld
Het Functioneel Pakket heeft de ontnemingsvordering op de gevallen vastgoedbaron Ger Visser sr. meer dan verdubbeld naar 7,6 miljoen euro.

Dat is gedaan omdat het ook de bedragen wil terugvorderen die Visser ongeoorloofd uit de boedel zou hebben vervreemd en die daardoor onder meer bij zijn echtgenote, zoon en dochter zijn terechtgekomen. Dat bleek gisteren tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Almelo.





Miljoenen




De vorderingen tegen de andere gezinsleden zijn juist verlaagd. De officier van justitie eist van Ger jr. 8,9 miljoen euro terug in plaats van de 22,9 miljoen waar eerder sprake van was. Dochter Kristel zou 2,7 miljoen terug moeten betalen in plaats van 5,25 miljoen en echtgenote Patricia 3,9 miljoen in plaats van 4,5 miljoen euro.





Volgens officier van justitie mr. Wim Bollen zijn de vorderingen verlaagd omdat via civiele procedures al frauduleuze transacties zijn teruggedraaid. Zo zijn de paarden van de stal Eurocommerce en Hotel De Roskam, die Visser in het zicht van het faillissement van zijn vastgoedbedrijf voor een schijntje overdroeg aan zijn kinderen, teruggekomen in de boedel en daarna door de curatoren verkocht.





De bedragen die worden teruggevorderd, worden volgens de officier doorgestort naar de curatoren. Tot een inhoudelijke behandeling van de vorderingen komt het naar verwachting pas in het voorjaar van 2018. Dat kan nog later worden als het hoger beroep dat het viertal heeft aangetekend tegen de vonnissen in hun strafzaken tegen die tijd op gang is gekomen.