Vol gas vooruit naar EK landelijke ruiters Helvoirt

Vol gas vooruit naar EK landelijke ruiters Helvoirt
Tijdens de voorbereidingen in het selectie proces voor het EK Landelijke ruiters volgen we eventing amazone Renske Kroeze. Zo reisden we mee naar landgoed Maarsbergen, maar waren we ook in het Pools Strzegom van de partij.

In de 'beslissende' wedstrijd tijdens Renswoude Horsetrails weet Kroeze met haar Jane wederom goede resultaten neer te zetten en stelt daarmee selectie voor het EK team van 2015 veilig.

Tijd om eens vooruit te blikken op het spannende EK dat volgende week tijdens Outdoor Helvoirt, in de schaduw van het EK in Aken, zal losbarsten.

Het EK landelijke ruiters is iets anders als gewone EK's eventing, zo moeten jullie ook een zestal rijden als team. Hoe is dat en hoe hebben jullie dat voorbereid? Dat is erg leuk, maar ook wel heel erg moeilijk! We hebben in veel verschillende samenstellingen getraind, maar nu de definitieve selectie bekend is, hebben we een vast zestal. We oefenen regelmatig en kijken dan veel videomateriaal terug van de training.

De trainingen voor het EK zijn ondertussen dus vollop begonnen. Onlangs waren jullie bijvoorbeeld bij Stal Lips voor cross country training, hoe was die ervaring en kwamen er nog veel tips van Lips? Allereerst hebben we daar onze zestalproef gereden. Daarna hebben we wat in het terrein gereden onder begeleiding van Martin. We hebben wat combinaties geoefend die we in de wedstrijd tegen kunnen komen. We hebben vooral geoefend op het ritme in de combinaties.

Hoe is je eigen aanpak richting het EK, ga je veel veranderen ten aanzien van je normale voorbereidingen? Mijn voorbereiding is precies hetzelfde als voor een normale wedstrijd.

We komen dit jaar met een sterk team aan de start en dan heb ik natuurlijk de lastige vraag: hoe schat je de kansen voor Nederland in dit jaar? Tsja, dat is lastig te zeggen...Alles moet natuurlijk een beetje meezitten, maar daar ga ik natuurlijk van uit. Ik schat in dat we kans maken op een medaille!

Natuurlijk is voor jou en jane het EK in Helvoirt extra special, ben je daardoor extra gespannen? Ik vind het juist heel erg leuk dat het een thuiswedstrijd is. Veel mensen die normaal niet zo snel komen kijken, kunnen nu ook zien wat de eventingsport inhoudt.