Vijf redenen om paardrijden niet te serieus te nemen

Vijf redenen om paardrijden niet te serieus te nemen


We hebben een van de meest effectieve oplossingen ontdekt om niet verstrikt te raken in onze emoties, de uitdagingen van onze paarden, en de altijd verwarrende beslissing over welke deken op te doen, ... Neem je paardrijden niet meer zo serieus. Hier is waarom:

1.    Paardrijden en wedstrijden rijden, is belachelijk.

We doen ons haar in een 'haarnetje' waardoor je zo uit de keuken van de McDo ontsnapt lijkt te zijn, zetten een hippe plastic hoed op ons hoofd en rijden met de dieren rond een grote zandbak voor mooie gekleurde lintjes. Kom op, lach een beetje.


2.      We hebben niet alle tijd van de wereld.

Breng je tijd niet door in een baan die je haat, in een relatie die je niet bevalt, en breng je tijd zeker niet door in een rubriek waar de sprongen te hoog voor je zijn. We hebben niet veel tijd om te verspillen aan dingen die niet leuk zijn en ons niet gelukkig maken. Spendeer je tijd verstandig. Maak er het beste van door te doen wat je gelukkig maakt met je paard.


3.      Je zorgen maken over je rit of situatie helpt niet.

Wijsheid suggereert dat je zorgen maken je niet zal helpen om iets op te lossen. Piekeren doet je helemaal niets. Maar wat als je vergeten bent om plakkerige spray op je laarzen te doen en je paard schrikt in de les? Maar wat als je de Derby niet haalt? Je zorgen maken is net zo nutteloos als sporen gebruiken op een trage, chagrijnige pony. Het brengt je nergens.


4.      Andere mensen kunnen dingen serieus voor je nemen.

Er zijn een hele hoop andere mensen op deze planeet. De meesten van hen zijn gestrest over welk voeder ze hun paard nu moeten voeren, of ze het juiste bit op hun paard hebben, en waarom hun kind niet kon winnen? Ze was, veruit, de beste ruiter in de klas! Ze nemen de dingen zo serieus dat ze jou kunnen bewijzen dat het de moeite niet waard is. Laat anderen zich zorgen maken.Doe je best en glimlach begripvol wanneer de ouder van iemand anders gefrustreerd is omdat hij niet gewonnen heeft.


5.      In het grote geheel der dingen, is een lintje niet veel waard.

Dus dragen we onze lunchdame haarnetjes en rijden rondjes voor mensen die we betalen om ons een mening te geven. Sommigen van ons doen dit om onze kennis te testen, om onze vooruitgang te zien. De rest van ons? We doen het misschien voor de lintjes.

Waarom zouden we ons opwinden over iets dat eruit ziet alsof het in een knutselklas is gemaakt? Als paardrijden bedoeld was om zo serieus genomen te worden, zou stress ons niet ziek maken en zouden mensen zeker geen paarden houden voor hun plezier.