Vermoedelijk geen schuld voor Kevin Thornton op basis van eerste onderzoeken

Vermoedelijk geen schuld voor Kevin Thornton op basis van eerste onderzoeken



De eerste resultaten van de autopsie op Flogas Sunset Cruise zijn binnen. Het paard dat volgens 'getuigen' zou zijn afgebeuld door de Ierse springruiter Kevin Thornton op het CSI van Cagnes-Sur-Mer, waarop het dier ter plaatste in elkaar zakte en overleed.

In de eerste conclusies zijn er geen bewijzen gevonden dat de ruiter zijn paard zou hebben doodgeslagen of mishandeld.

De Duitse dierenarts Peter Cronau reisde af naar Lyon om de autopsie op het paard uit te voeren. Uit zijn onderzoek komt naar voren dat er geen huidletsel is aangetroffen op het paard. Ook zijn er geen sporen van zweep of spoorgebruik op het paard gevonden. Door dit gebrek aan bewijs lijkt het erop dat Kevin Thornton onschuldig is en dat de oorzaak aan de medische kant te zoeken is.

Uit verdere onderzoeken moet blijken of het paard aan een natuurlijke dood gestorven is zoals bijvoorbeeld een hartaanval of een hersenbloeding. Hiervoor zal onder andere een bloedonderzoek worden uitgevoerd.

Bij de feiten die naar boven zijn gekomen uit het eerste onderzoek lijkt het erop dat de Ier geen schuld treft. Uit de testresultaten is niet op te maken dat hij zijn paard 15 tot 20 minuten zou hebben laten lopen terwijl hij het paard met de zweep meerdere malen zou hebben geslagen.