Verdachte lugubere paardenmoord weer vrijgelaten

Verdachte lugubere paardenmoord weer vrijgelaten

De 50-jarige verdacht die maandag in Frankrijk werd gearresteerd als verdachte van een reeks lugubere paardenmoorden, is zonder aanklacht vrijgelaten. De hechtenis is opgeheven, aldus een politiebron. 

De man werd maandag in hechtenis genomen in het onderzoek naar een golf van paardenmoorden en verminkingen van paarden over heel Frankrijk. Zijn arrestatie kwam er naar aanleiding van een robottekening. De man werd aangehouden in Haut-Rhin, een departement grenzend naar Duitsland en Zwitserland. Hij zou herkend zijn op basis van een compositiefoto die gemaakt wordt aan de hand van een paardenhouder in het midden van het lend. 

Op maandag konden er nog twee verdachten ontkomen aan een grote klopjacht. Een paardeneigenaar had de twee zaterdagavond in zijn weiland gezien en sloeg alarm. Er werd toen een klopjacht georganiseerd waar zelfs een politiehelikopter aan te pas kwam, maar volgens de politie liep het spoort dood.

Frankrijk wordt al even geteisterd door een gruwelijke paardenmoordenaar. Er werden al meer dan twintig paarden op brute wijze gedood, meestal op weilanden in het noorden van het land.

Bron: Telegraaf