Veilingmeester Uwe Heckmann overleden

Veilingmeester Uwe Heckmann overleden

Het Oldenburger Verband heeft het overlijden van veilingmeester, Uwe Heckmann bekend gemaakt. Op 73-jarige leeftijd is Heckmann overleden. Hij stond bekend als de veilingmeester bij het Holsteiner Verband, Oldenburger Verband, de PSI-veiling en bij de Trakehners veiling.

Heckmann werd in Verden in 1950 geboren en kreeg op jonge leeftijd het paardenvirus. Op 29-jarige leeftijd was Heckmann voor het eerst actief als veilingmeester tijdens de 11e Elite Auction. 

Hij verzekerde toen een uitverkochte veiling en wist een schitterend resultaat neer te zetten met ongekende prijzen. Vanaf dat moment was zijn carrière als veilingmeester gemaakt.

Ook buiten de veilingen was er veel vraag naar zijn kennis en gevoel voor paarden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Heckmann actief is geweest in de licentiecommissies van de Vereniging van Fokkers van Oldenburgse Paarden (OL) en de Oldenburg-International (OS) Jumping Horse Breeding Association heeft als trainer jarenlang talloze ruiters, fokkers en deskundigen in de paardenbranche op belangrijke wijze opgeleid en gepromoveerd.

bron: Oldenburger-pferde.com - F. © Persbericht, Beelitz