Van Olst c.s. wint alle rechtszaken tegen Al Khalifa

Van Olst c.s. wint alle rechtszaken tegen Al Khalifa
Dochter Maryam Al Khalifa en moeder Noora Al Khalifa hebben vanaf 15 april 2015 een zestal rechtszaken aangespannen tegen Gertjan en Anne van Olst en tegen diverse vennootschappen van Gertjan van Olst (van Olst c.s.).

Na ongeveer een jaar procederen heeft de rechter moeder en dochter Al Khalifa veroordeeld tot zekerheidstelling ten gunste van Van Olst c.s. voor de proceskosten van die rechtszaken. Moeder en dochter Al Khalifa hebben dat geweigerd en zijn vervolgens door de rechter niet-ontvankelijk verklaard. Vervolgens hebben moeder en dochter Al Khalifa in januari 2016 al hun vermeende vorderingen op van Olst c.s. overgedaan aan een door moeder Al Khalifa opgerichte vennootschap MB Equine Consultancy Ltd. (MB), waarna alle zaken opnieuw, maar nu door MB, zijn opgestart. De aandelen van de lege vennootschap MB zijn in handen van moeder Al Khalifa.

Inmiddels is er op 19 april 2017, door de Rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda vonnis uitgesproken in de zaak over het paard De Chirico. De Rechtbank heeft alle vorderingen van MB volledig afgewezen en MB is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten aan Van Olst c.s.

Op 10 mei 2017 heeft dezelfde Rechtbank uitspraken gedaan in de rechtszaken over de paarden Chippendale , Eternal Flame en Brandon. Ook in deze zaken zijn alle vorderingen van MB volledig afgewezen. Ook hier is MB weer veroordeeld tot het betalen van de proceskosten aan Van Olst c.s.

Door al deze uitspraken blijkt dat eerst moeder en dochter Al Khalifa en daarna MB ten onrechte beslagen hebben laten leggen op een vrachtwagen en op paarden van Van Olst c.s. Alle beslagen zijn door de rechter en door moeder Al Khalifa inmiddels opgeheven, behalve het beslag en de bewaring van de KWPN goedgekeurde dressuurdekhengst Chippendale. Mogelijk dat Van Olst c.s. in een kort geding opheffing hiervan gaat vorderen. Dat hangt mede af van een uitspraak die de rechter nog in de rechtszaak over dit paard gaat doen. Van Olst c.s. hebben moeder en dochter en MB al aansprakelijk gesteld voor de schade.

Moeder en dochter Al Khalifa en MB worden bijgestaan door advocaat mr. Stefan Wensing en  Van Olst c.s. wordt bijgestaan door advocaat mr. Wibe Reddingius.