Valkenswaardse springstal verdacht van witwassen

Valkenswaardse springstal verdacht van witwassen
Justitie heeft een inval gedaan bij paardenhandelaar José Javier Salvador en beslag gelegd op de paarden, bankrekeningen en de stallen van de Spanjaard in Valkenswaard.

 Salvador en zijn bedrijf in Valkenswaard worden verdacht van witwassen. Vanwege de vermoedens is er beslag gelegd op diverse eigendommen, waaronder het luxe stallencomplex aan de Abdijweg in Valkenswaard. Het bedrijf van Salvador ligt aan de 'paardenboulevard' in Valkenswaard, waar ook Stal Tops en andere hippische bedrijven zijn gevestigd.





Een woordvoerster van het functioneel parket bevestigt dat de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) al enige tijd bezig is met een financieel strafrechtelijk onderzoek. Op welke manier geld is witgewassen kon ze niet vertellen. De verdachte is verhoord maar niet aangehouden.




Paardeneigenaren die hun paarden bij  Salvador Stables hebben staan werden onaangenaam verrast. Onder andere Stal Van den Hurk uit Heusden (gemeente Asten) had met de Spaanse handelaar een afspraak om een springpaard te stallen en verkopen. Het Heusdense familiebedrijf koos voor José Javier Salvador vanwege diens uitstekende verkoopreputatie maar doet inmiddels al meer dan een halfjaar pogingen om het springpaard terug te krijgen. Volgens paardenhandelaar Joost van den Hurk gaan er allerlei geruchten over het beslag bij Javier Salvador Stables maar de exacte reden kent hij niet.


Woensdag dient daarom bij de rechtbank in Den Bosch een kort geding tegen het OM.