UPDATE aangescherpte regels: 1 op 1 lessen mag, maar gebruik uw gezond verstand...

UPDATE aangescherpte regels: 1 op 1 lessen mag, maar gebruik uw gezond verstand...

Het is een hamvraag die veel gesteld wordt, mag je als hippisch ondernemer nog lessen organiseren... ja dat mag, maar wees jezelf bewust!

Op maandagavond 23 maart vond er een nieuwe persconferentie plaats, waarin de maatregelen verder werden aangescherpt. De Rijksoverheid geeft aan dat alle sportclubs en sportvoorzieningen in ieder geval tot 6 april gesloten moeten zijn. Dat gaat volgens Felix Hippisch ook op voor manegebedrijven en paardensportverenigingen. Echter: “De hippische ondernemer met eigen stal, staat in onze ogen echter niet gelijk aan een sportclub of -voorziening.” Felix Hippisch vervolgt: “Dergelijke hippische ondernemingen nemen wat ons betreft dan ook een uitzonderingspositie in op de maatregelen die getroffen zijn te aanzien van sportclubs en -verenigingen.”


Gezond verstand


Felix Hippisch raadt aan om vooral een beroep op het gezonde verstand te doen. “Maak daarom als hippisch ondernemer zelf je afweging of je privélessen wel of niet laat doorgaan. Naar onze mening is dit nog steeds mogelijk, ook met inachtneming van de aangescherpte maatregelen van maandagavond (dus zorg dat er geen groepsvorming en samenscholing ontstaat, zorg te alle tijde voor 1,5 meter afstand en neem de hierboven omschreven extra (hygiëne) maatregelen in acht).


bron: Felix Hippisch