Uitspraak vechtscheiding Onassis en de Miranda: Doda met ‘lege handen’

Uitspraak vechtscheiding Onassis en de Miranda: Doda met ‘lege handen’
Na een lange periode is er eindelijk een definitieve uitspraak in de vechtscheiding tussen Athina Onassis en Doda De Miranda.  De Miranda bedroog zijn echtgenote met een lijfwacht en eiste van zijn ex vervolgens vele miljoenen en zijn toppaard Cornetto K. Maar daar heeft een Belgische rechter nu een stokje voor gestoken waarbij Onassis strijd gewonnen lijkt te hebben.



De Miranda eiste één miljoen euro voor elk van de twaalf jaar dat hij samen was met de Griekse, Athina Onassis.  De echtscheiding die ruim anderhalf jaar duurde lijkt nu ten einde.

Hoewel aan Onassis’ bruiloft, destijds in 2005, het tekenen van huwelijkse voorwaarden voorafging, dacht haar ex die nu te kunnen bestrijden. Maar was het niet juist hijzelf geweest die thuis met een andere vrouw in bed was betrapt? Doda hield het erop dat dit slechts een bewering was, alleen bedoeld om hem in een kwaad daglicht te stellen.

Een rechter in Oud-Turnhout vonniste deze week en in een laatste, gezamenlijke verklaring zetten Onassis en De Miranda een streep onder hun vechtscheiding. In vier regels, die suggereren dat het scheidingsconvenant in goede harmonie tot stand kwam, wordt gerept van een ’minnelijke schikking die in wederzijds overleg’ tot stand is gekomen.

Onassis zou haar man een eenmalig bedrag moeten meegeven van ongeveer één miljoen euro.  Ook ging de rechter niet mee in het toewijzen van de rest van het eisenpakket van De Miranda. De springruiter wilde ook de gemeenschappelijke firma AD Sport Horses volledig op zijn naam hebben. Niet alleen die eis werd afgewezen, ook verloor hij zijn olympische troef Cornetto K, die onlangs aan de Britse amazone Alexandra Thornton werd verkocht.