Topvererver Ramiro B is overleden

Topvererver Ramiro B is overleden
Wat hebben de eventingpaarden Cooley Master Class, Ballynoe Castle und Cooley SRS gemeen, behalve dat ze allemaal 4*-eventingpaarden zijn? Juist, hun vader: Ramiro B. Deze is nu op 24-jarige leeftijd overleden aan acute nierfalen. Zo meldt hengstenstation Stallion AI Services uit Engeland, waar Ramiro B stond. De Ierse Warmbloedhengst geldt als een van de beste eventingverervers wereldwijd. Momenteel staat hij op de zesde plaats op de WBFSH ranking van eventinghengsten.

Zijn succesvolste nakomelingen zijn Cooley Master Class en Cooley SRS (foto), die beiden met Oliver Townend succesvol waren. Cooley SRS is inmiddels verkocht naar Australië. Met Cooley Master Class won Townend vorig voorjaar nog de CCI4* van Kentucky, Cooley SRS liep onder hem naar de tweede plaats op de Badminton Horse Trials.

Het hengststation meldt in een persbericht: "We zijn allemaal erg triest over het verlies van Ramiro B. We hadden de eer en het privilege om hem sinds 2011 hier te hebben staan. Hij was dus echt een deel van de familie. Zijn karakter was uniek en hij was in elk opzicht een gentleman."

De hengst was in eigendom van Nina Barbour. Zij zei: "Het was een echte shock toen het team van Leahurst deze week onomkeerbare nierfalen vaststelde. Vorige week was zijn eetlust al duidelijk verminderd." Barbour vermeldt ook dat er nog diepvriesperma van Ramiro B beschikbaar is via Stallion AI Services.