Tophengst El Torreo de Muze onverwacht overleden

Tophengst El Torreo de Muze onverwacht overleden

El Torreo de Muze, de vijfsterren Grand Prix hengst van Stal De Muze, is overleden. Het onverwachte overlijden wordt gemeld door het team van Stal De Muze.

Het bericht op sociale media luidt: "Het is met een zwaar hart dat we dit bericht schrijven. Vanochtend is El Torreo de Muze helaas overleden. De 13-jarige schimmelhengst was op weg naar de GCT/GCL in Monaco om deel te nemen aan de vijfsterren competitie, maar een zware koliekaanval besliste daar anders over." 

De dertienjarige zoon van Taran de La Pomme genoot zijn opleiding onder Walter Lelie, waarna hij begin maart 2017 terecht kwam bij de Braziliaan Bernardo Cardoso De Resende Alves. De Braziliaanse ruiter leidde de grijze hengst op van jong paard tot op het hoogste niveau. Samen veroverde het duo goud in onder andere de Grote Prijs-rubrieken van Lier, Opglabbeek maar ook de wereldbeker in Rabat staat op hun erelijst.

Hun meest recente winst was de CSI4* 1.50m rubriek begin deze maand in Geesteren, Nederland. Daar behaalden ze in de 1.55m Grote Prijs ook het brons. 

In totaal bracht hij 200.790 euro op en vond hij 26 keer een podiumplaats, waarvan 12 keer op het hoogste schavot. Dit jaar had de hengst gemiddeld 60% van de rubrieken die hij startte een foutloze omloop. (Meer weten? -> Jumpr app)



Foto©: Sharon Schwing